Zo stretnutia o parkovaní vyplývajú len vízie

22.08.2016

Košický primátor Richard Raši sa včera po prvýkrát od vyhrotenej situácie ohľadne parkovania stretol s aktivistami z iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent a Nechcem platiť EEI za parkovanie pred blokom. Tí tvrdia, že spoločnosť EEI nezvláda zavádzanie nového parkovania technicky ani organizačne a naďalej trvajú na tom, aby parkovanie Košičanov nemala v rukách súkromná spoločnosť. Občiansky aktivista Henrich Burdiga bol po stretnutí rozčarovaný: "Pán primátor nebol ochotný podporiť návrh, ktorý sme predložili prostredníctvom pána Žarnaya. Zaznel návrh, aby sme zapojili do jeho pracovných skupín, čo sme odmietli, lebo v tom nevidíme význam."

Raši totiž na stretnutí navrhol zriadiť skupinu odborníkov, do ktorej svojich ľudí nominuje mesto i zástupcovia občanov. Táto skupina má mať za úlohu navrhnúť vhodné úpravy, ktoré budú následne zapracované do všeobecne záväzného nariadenia.

Košický primátor mal podľa vlastných slov po stretnutí dobré dojmy. Podľa neho je potrebné si uvedomiť, že všetky návrhy musia ísť v súlade so zákonmi. Výsledky včerajšieho stretnutia primátora a aktivistov však nenechali chladným košického poslanca Mestského zastupiteľstva, Miroslava Špaka, ktorý od spoločnosti EEI požaduje, aby ho "vpustili do ich kuchyne" a rozprávali sa spolu o konkrétnych nápadoch a riešeniach.

O platenom parkovaní v meste dnes rokovala aj mestská rada. Najbližšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva je naplánované na 12. septembra.

Pozrite si videoreportáž TV KOŠICE



Facebook loginGoogle login