Projekt Deti na hokej navštívil Košice

26.09.2016

Vyše päťdesiat detí najmladšej generácie vykorčuľovalo v sobotu dopoludnia na ľad košickej Arény Sršňov. Niektoré urobili v rámci projektu Deti na hokej svoje úplne prvé krôčky na korčuliach, iné len pokračovali vo zveľaďovaní svojich ľadových zručností. To všetko v rámci druhého ročníka projektu pod patronátom Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý bude víkend čo víkend putovať po slovenských štadiónoch až do konca marca.

"Ide o to prilákať deti k športu a ponúknuť im radosť z korčuľovania. Všetky tréningy sa snažíme robiť tak, aby boli zábavné, farebné, aby tam hrala hudba a aby v deťoch skrsla tá potrebná iskrička. Tak, aby sa chceli vrátiť na štadión znovu a znovu," hovorí riaditeľa rozvoja projektov SZĽH Diana Kosová . Úspešnosť spomínaných návratov v podobe pokračovania v hokejových kluboch podľa nej predstavuje dvanásť percent, čo je veľmi slušné číslo.

Projekt Deti na hokej je prioritne určený pre prvý stupeň základných škôl. "Ak ale prídu na ľad štvorročné či jedenásťročné deti, tak ich určite nevyhodíme. Chodia k nám detičky, ktoré sú na ľade prvýkrát, ale aj také, ktoré už hrajú hokej v rámci prípravok v jednotlivých kluboch," pokračuje D. Kosová. "Celkovo absolvujeme tento rok až 38 takýchto víkendov a náš program je tak plný až do marca. Momentálne máme všetko plné a to sú ešte ďalšie dva kluby na čakačke. Záujem je teda naozaj veľký."

Pozrite si fotogalériu TV KOŠICE



Facebook loginGoogle login