Košickí zápasníci mieria na MS do Turecka

22.10.2016

Už túto nedeľu sa zápasníci z Košíc vydajú do Turecka, s cieľom priblížiť sa k medailovým oceneniam na akademických MS.

"Mali sme dvakrát sústredenie, minulý aj tento týždeň, aby sme doladili chlapcom formu na majstrovstvá sveta. V nedeľu odchádzame o druhej z Viedne, letíme do Istanbulu a do Ankary. Na turnaji budú dve hmotnostné kategórie 74 a 86," informoval nás Jozef Lohyňa, tréner z klubu ZK Košice 1904.

Košickú výpravu tvoria štyria, z toho sú dvaja pretekári Michal Duba z Bratislavy a Michael Bodnár z Košíc, ktorý bude súťažiť vo váhovej kategórii 86: "Končí nám príprava a cestujeme na univerzitné MS, ja už som síce tento rok skončil školu, ale ešte patrím do tej kategórie, určite by som chcel zabojovať o medailu, to by bol pre mňa najväčší úspech. Samotné súťažné dni budú pre mňa len dva, kde v prvý deň budem mať váženie a potom v druhý deň budem bojovať samotné boje podľa rozlosovania."

23-ročný Východniar veľmi dobre vie, čo ho na šampionáte v Turecku čaká: "Rusi a ten východ je podstatne silnejší. Rusi, Turci, aj Gruzínci patria medzi špičku, čiže to sú tí ťažší súperi. Je to presne taký istý princíp ako v tenise, kde sa zostaví pavúk, na základe toho idú vyraďovacie boje, kde treba vyhrať všetko, aby som sa dostal až do finále. Pri kontrole hmotnosti si vyberáme číslo, podľa ktorého bude spravené rozlosovanie."

Z univerzitného šampionátu sa slovenská výprava vráti vo štvrtok 27. októbra.

Pozrite si videoreportáž TV KOŠICE



Facebook loginGoogle login